SK Panthers Trnava si pripisuje víťazstvo v 5.kole Ligy junioriek ČSA

Náš tím junioriek sa po víkende stal víťazom piateho kola českej ligy junioriek – východ! Počas celej sezóny 2023 dievčatá vycestovali na štyri ligové turnaje do Českej republiky, kde si postupne zmerali sily so všetkými tímami východnej divízie tejto ligy.

 

Na rad prišiel turnaj v Trnave a my sme s radosťou privítali naše súperky z českej ligy konečne aj u nás doma v Trnave. Zápasy, ktoré sa odohrali 26.-27.8.2023 si teda mohli pozrieť aj tí fanúšikovia, ktorí nezvyknú vycestovať s tímom do Čiech.

 

 

horný rad zľava: Tomáš Horváth, Tereza Vešperová, Nina Fančovičová, Tamara Borisová, Marcela Feketeová, Sophia Megová, Kristína Horváthová, Milan Mego dolný rad: Tatiana Tóthová, Alexandra Janíčková, Tereza Csomorová, Karolína Neuová, Laura Linhová, Elizabeth Zápražná.

 

A bolo sa na čo pozerať. V domácom prostredí ukázal tím, ktorý pozostával z mixu junioriek a kadetiek veľké nasadenie a odhodlanie vyhrať. Divácka podpora našich zápasov na tribúne bola magická a hnala dievčatá k výhre v tomto kole ligy.

 

Prialo nám aj počasie – možno až príliš :- ). Teploty počas oboch dní neklesli pod 30 stupňov, takže tí, čo sa nestihli opáliť počas leta na dovolenkách, si to dobehli na ihrisku. Počasie zdvihlo varovný prst len v sobotu, kedy sa okolo Trnavy prehnala obrovská búrka, ale u nás našťastie pršalo len veľmi krátko a dokonca sme nemuseli ani prerušiť zápas.

 

V prvom dueli sme zdolali Pasos Pardubice 15:8, keď sme využili hneď v prvej zmene viaceré zaváhania súperiek a odskočili im na rozdiel šiestich bodov. Napokon sme vyhrali 15:8.

V ďalšom sobotnom stretnutí sme však podľahli silnému súperovi z Kunovíc 2:8, ale v nedeľu sme si napravili chuť po výhre 14:7 nad Severom Brno.

Vo finále sme sa stretli opäť s Kunovicami a hoci húževnaté súperky nič nevzdávali ani za nepriaznivého stavu, náš tím a ich dvaja skvelí tréneri doviedli stretnutie do víťazného konca a pripísali si triumf 14:10.

 

Hlavnému trénerovi Milanovi Megovi sekundoval tentokrát ako asistent Tomáš Horváth. Janko Gajarský, ktorý je štandardným trénerom junioriek, tentokrát chýbal kvôli chorobe. Víťazstvo však patrí samozrejme aj jemu.

 

Po základnej časti teda juniorský tím Panthers Trnava obsadil celkové druhé miesto tabuľky, o bod za Blanskom, kvalifikovali sme sa tak na final four turnaj, ktorý bude 23. a 24. septembra v Merklíne, kde sa stretnú štyri najlepšie celky tejto ligy – po dve zo západnej a dve z východnej časti súťaže.

 

Na záver chceme poďakovať nezištnej pomoci softballových tatinov a mám pri úprave ihriska pred každým jedným zápasom. Pozametať infield, nakresliť čiary, poliať v rekordne krátkych časoch medzi zápasmi nie je vôbec sranda. Každý, kto si to vyskúšal, to veľmi dobre pozná. Náš šport funguje už roky na chuti týchto ľudí dobrovoľne sa zapojiť do všetkého, čo treba na ihrisku urobiť a opraviť a my, funkcionári klubu a hráčky, sme za to veľmi vďační.

 

Dokonca sa o náš píše aj v novinách :- )

https://www.trnavskyhlas.sk/c/35764-softbalove-juniorky-trnavy-vyhrali-domaci-ligovy-turnaj,-zahraju-si-finale/