3.miesto z Plzne (4. ČSL – FOUR RIVERS CUP)

Uplynulý víkend sme hrali 4.kolo Českej slowpitchovej ligy 4 Rivers cup v Plzni. Hralo sa na softballovom ihrisku, ktoré rozmermi pripomínalo to naše Panthers ihrisko a na trávnatej ploche ostrova Božkov. Domáci sa snažili urobiť skvelý turnaj a to sa im podarilo, za čo im patrí veľká vďaka. Počasíčko slnečné, miestami až moc, pri nedeľňajších súbojoch to už bol riadny hic. Cestujeme do Plzne celkom v silnej zostave, navyše v dobrej forme, takže očakávania boli veľké. V Sedlčanoch sme skončili tretí, v Trnave druhý a chceli sme v tejto postupnosti ešte pokračovať J
V piatok v Plzni prekvapuje všetkých svojím príchodom Efendi, ktorý pôvodne mal prísť až v nedeľu, ale slowpitch a naša partia ho chytili za srdce, tak mu to nedalo a prišiel skôr. Večer stretávka u Švejka, nejaké to plzeňské pivečko samozrejme nemohlo chýbať a už sme sa nevedeli dočkať sobotnajších zápasov.
SOBOTA:
Rytíři Trutnov – Oldstars 4:10
Prvý zápas turnaja a hneď jeden s najťažších súperov. Od úvodu ideme do vedenia, v strednej časti sa Rytířom podarí trochu zdramatizovať priebeh hry, ale opäť sa dostávame do hry, bodujeme a už súpera nepúšťame k slovu. Pre mnohých prekvapivý výsledok, ale ja so veril, že v tejto zostave sme schopný hrať vyrovnanú partiu aj s tými najsilnejšími súpermi.
Oldstars – Softball ZČU Plzeň 5:2
Pre nás neznámy súper, hrali sme proti nim prvý krát v histórii, tím zložený z vysokoškolákov. Chalani veľmi šikovný softbalisti, parádni pálkari, dievčatá okrem baby na prvej méte asi toho ešte veľa nenahrali. Zápas veľmi vyrovnaný, ovplyvnený zaujatým výkonom rozhodcu z Trutnov HSM, ktorý všetko pískal proti nám a navyše po uplynutí času ešte daroval súperovi jeden inning. Neviem čo rozhodcu viedlo k tomuto, vždy sme mali s HSM dobré vzťahy, tak neviem prečo zrazu takáto otočka. Ale som rád, že náš tím opäť ukázal, že sa už nedáme takýmito excesmi vyhodiť z rytmu.
premiérovo so ZČU
Oldstars – Wolfs Domažlice 17:0
Našich kamarátov Wolfíkov sme videli hrať prvý ranný zápas a išiel z nich celkom strach. Preto začíname s tým najlepším čo máme, ale v priebehu hry sa ukázalo, že Wolfíci nastupujú s opačne zostaveným poradím na pálke a tak počas hry dostávajú u nás šancu všetci hráči. Miestami nám bolo až súpera ľúto, prepáčte Wolfíci, že nám to tak dobre išlo.
kamaráti Wolfíci
Oldstars – Trutnov HSM 14:7
Súper čoraz silnejší, postupne sa posilujú hráčmi od Rytířov, takže čakal som ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo, ale posledným inningom upevňujeme víťazstvo.
NEDEĽA:
Waynes Pardubice – Oldstars 11:2
Po sobote 4 zápasy 4 víťazstva, všetko na dobrej ceste do finále. Dokonca až tak, že pri splnení papierových predpokladov nám na prvé miesto v skupine a tým pádom priamy postup do finále stačila prehra s Waynami o menej ako 6 dobehov. Celý zápas hráme dobre, do posledného inningu ideme za stavu 3:2. Nedarí sa nám bodovať, nevadí stačí spraviť 3 rýchle auty a finále je naše. A potom to prišlo. Robíme jednu chybu za druhou, dokonca nie sme schopní urobiť ani jeden aut a tak zápas ukončuje až časomiera a na tabuli konečné skóre 11:2. Pokazili sme si to, totálny výbuch!
Camperos – Oldstars 1:11
Papierovo najslabší súper, ale tento rok sme už s nimi raz prehrali, preto po vypustenom prvom inningu apelujem na hráčov, aby hrali naplno. Dohovor pomohol a vyhrávame presvedčivo. Premiéru na nadhode si odbila Baťa a išlo jej to parádne.
Camperos – Oldstars
Oldstars – Slowpitch Plzeň 10:7
Aj napriek tomu, že sme v doterajšom priebehu turnaja prehrali len jeden zápas, situácia v tabuľke bola tak zamotaná, že keby sme nezvládli tento posledný skupinový zápas, boli by sme až štvrtí, preto sme sa museli plne koncentrovať aj na tento zápas. Po prvom inningu vedieme 8:1. Domáci sa však vďaka mojej chybe a následnému Kopiho bežeckému homerunu ešte vracajú do zápasu a je z toho pekná dráma. Takú akú máme v zápase s Plzňou vždy a radi Zápas rozhoduje rozhodca RO od Waynov, ktorý absolútne nerešpektoval vzájomnú dohodu tímov na neskoršom začiatku zápasu, pretože sme hrali bez prestávky po predchádzajúcom zápase, tak nám Plzeňáci dopriali 15 minút na vydýchanie, no rozhodca to nepripustil. Trochu ľudskosti akú sme dostali od súpera by sme čakali aj od rozhodcu, obzvlášť keď sa hralo v teplote 37°C.

Výsledky po skupinovej fáze
Semifinále:
Oldstars – Rytíři Trutnov 1:4
V zápase o postup do finále nastúpili druhé a tretie družstvo zo základnej časti. Verili sme si, hrali sme celý turnaj dobre, navyše tohto súpera sme už v sobotu porazili, chceli sme to zopakovať. No nezachytili sme prvý inning, kde sme po vlastných chybách dostali štyri dobehy. Nevadí ešte kopec času na zvrat, no v najdôležitejších okamihoch zápasu nám nešla pálka. Súper navyše dohrával 2 inningy v deviatich, pretože pri vysokých teplotách im skolaboval hráč, ale ani toto sme nedokázali využiť na zvrat. Škoda, boli sme okrem prvého inningu dobrí v obrane ale slabučkí na pálke.

Konečné poradie
Z celkového tretieho miesto na turnaji sme boli trochu sklamaní vzhľadom na to, ako sme hrali počas celého víkendu, ale keby mi pred turnajom niekto povedal, že budeme tretí bral by som to všetkými desiatimi. Preto už sklamanie opadlo, vyhrali sme 6 zápasov z ôsmich a zdá sa, že sa zlepšujeme a súperi začínajú mať rešpekt pred našou hrou. Ďakujem všetkým hráčom za odvedenú hru a ďakujem fun-clubu, že merali tak dlhú cestu za nami.
Na turnaji sa hráčsky predstavili:
Braňo, Julo, Matúš, Efendi, Dudy, Boban
Luca, Eny, Maca, Baťa, Terez, Kika, Adel
Fun-club: Monika, Zuzka, Tomáš, Majlinda, Rosini
V ČSL tabuľke sme na priebežnom treťom mieste, najbližší ligový turnaj sa hrá 10.-11.8. v Trutnove.
Braňo

priebežné poradie ČSL po 4. turnaji