2. miesto z domáceho Krígľa 2019 je naše! (Oldstars Trnava) (3.ČSL)

Termín tohtoročného domáceho slowpitchového turnaja sa posunul na začiatok júna, tak sme dúfali, že po minuloročnej upršanej edícii si užijeme konečne hru aj pod slnečnými lúčmi. To sa našťastie podarilo a tak organizovaniu najväčšieho slowpitchového turnaja na Slovensku už nič nestálo v ceste. Prihlásených bolo 11 tímov, čo je maximálny možný počet tímov pre hru na dvoch ihriskách. Turnaj sa odohral na fantasticky pripravených ihriskách Angels Trnava.
Pár dní pred turnajom sme sa museli vzhľadom na počet našich hráčov rozdeliť do dvoch tímov. Vyzýval som aby sa tímy nenazývali A-čko a B-čko, pretože som veril v silu ako Oldstars Trnava tak aj v silu Oldstars funny. Stanovil som cieľ pre oba tímy, byť do šiesteho miesta v konečnej tabuľke turnaja.
Minulý týždeň sme uverejnili pohľad coacha tímu Oldstars funny Riša Bohunického. Dnes sa vrátime k turnaju z pohľadu Oldstars Trnava, ktorý nastúpil v tomto zložení:
Braňo, Boban, Merlin, Flegmo, Kepler, Cigi, Julo, Eny, Baťa, Kika, Ellen, Maca, Terez
Zápasy:
Oldtars Trnava – Trutnov HSM 6:5
po druhom inningu prehrávame 0:4, prestriedali sme a trochu so šťastím otočili zápas.
Oldstars Trnava – Trutnov HSM
Oldstars funny – Oldstars Trnava 1:6 súťažný zápas proti vlastnému tímu sme odohrali vôbec prvý krát v histórii nášho klubu. Sám som bol zvedavý ako to bude prebiehať, výborná uvoľnená atmosféra počas zápasu prinášala radosť z hry obi dvom tímom.
2x Oldstars
Oldstars Trnava – Waynes Pardubice 3:9 úradujúci majster ligy tento rok ešte nepoznal chuť prehry, búšili sme čo sa dalo no súper bol nad naše sily.
Goodsports Devínska Nová Ves – Oldstars Trnava 6:9 v nedeľňajšom rannom zápase sme chceli potvrdiť dobrú formu zo soboty, až na jeden nepodarený inning sa nám to celkom darilo. Ellen bola po sobote zranená a tak baby musia dohrať celú nedeľu v piatich.
Tabuľka skupiny A po základnej časti:
1.
Waynes
2.
Oldstars Trnava
3.
Oldstars funny
4.
Trutnov HSM
5.
Goodsports
Po základnej časti turnaja držia obi dva naše tímy postupové miesta do štvrťfinále, čo bolo splnenie môjho cieľa pred turnajom, ktorému málo kto veril. Nálada v tímoch bola výborná.
Štvrťfinále: Oldstars Trnava – Amorové šípy Košice 10:6 východniari vedia byť nepríjemnými súpermi, nastupujeme s tým najlepším čo máme, dobre pálime a takticky udržujeme víťazstvo na našej strane.
Semifinále: Rytíři Trutnov – Oldstars Trnava 4:8 víťazná zostava sa nemení, hráme konečne bez chýb, navyše dobre na pálke a ešte k tomu sa Julo blysol homerunom. Silný súper, no naša skvelá hra nás posúva do finále. Chcem sa týmto poďakovať za fair-play hru nášho súpera, keď v prvom inningu vo svoj neprospech opravili výrok rozhodcu o aute.
Finále: Oldstars Trnava – Waynes Pardubice 1:12 Wayni sú momentálne neprekonateľný, ale raz porazíme aj ich .

Poradie Krígeľ 2019
Celkovo sa turnaj parádne podaril, tak po výsledkovej, hráčskej aj organizačnej stránke. Naše dva tímy v prvej štvorke je výsledok z ríše snov. Chcem sa poďakovať všetkým hráčom a hlavne našim hráčom v oboch tímoch za pomoc pri organizovaní. Hrali ste to parádne a aj vďaka tomu si užili skvelý turnaj. Poďakovanie patrí aj babám v bufete a Samkovi, ktorý naplno makali čo to dalo počas celého turnaja.
Už budúci víkend cestujeme na ďalšie kolo českej slowpitchovej ligy do Plzne, kde okrem parádneho piva varia aj dobrý slowpitch. Tešíme sa tam a držte nám palce.

Aktuálne poradie ČSL 2019