Slowpitch – OLDSTARS Trnava v sezóne 2021

Tento rok zápolenie v Českej slowpitchovej lige vzhľadom na celosvetovú pandémiu začalo o  čosi neskôr a popravde, podľa výsledkov nás „načapala“ nepripravených. Snáď to bolo prílišné nadšenie z otvorených hraníc alebo možnosť zúčastniť sa športového podujatia bez rúšok, nech už vo veci bolo čokoľvek, na  turnaji O pohár Rytíře Truta, sme skončili po trápeniach sa na pálke a začiatočníckymi errormi v poli na neobľúbenom poslednom mieste. V sobotu nás v prvom zápase porazili RED HOTS Plzeň (9:4), v druhom zápase nám Wolfs Domažlice uštedrili prehru (11:18), poobede sa pridali k výhernému ťaženiu Waynes Pardubice a Beta Buky. Na druhý deň sa pridali ešte (j)ELITA Trutnov a Trutnov HSM a tým náš tím utŕžil debakel akého dlho nebolo. Nevadí, na všetko zlé treba zabudnúť a poučiť sa do budúcna. Sezóna sa práve začala, tak netreba vešať hlavy.

Niekde v tomto období sa začala debata o ukončení prezidentovania nášho Braňa. ŠOK. Odchádzam do Ameriky!!! ŠOK. Takže nám neostávalo nič iné ako voľba nového prezidenta. Kto vydrží čítať do konca, dozvie sa meno.

Ďalším ligovým turnajom je náš obľúbený (domáci a jediný na SR) KRÍGEĽ. Na tieto turnaje zvyčajne nasadzujeme všetkých našich hráčov, tak za účasti Oldstars Trnava a Oldstars Friends sa oba tímy prebojúvajú zápas za zápasom. Začíname OLD Trnava s domácimi Angels Trnava výhrou (11:2) a v tom istom čase zdolávajú OLD Friends – Goodsports Devínska Nová Ves (6:5). Na ráno vôbec nie zlé. Druhý zápas OLD Trnava bojuje s Beta Bukmi a statočne prehráva (6:13). OLD Friends nastupujú proti Angels Trnava a v dramatickom zápase nakoniec prehrávajú o bod (8:9). Pre rýchlosť a udržanie pozornosti ďalej len výsledky:

OLD Trnava – Goodsports Devínská Nová Ves  (6:2)

OLD Friends – Beta Buky              (3:26)

RED HOTS Plzeň – OLD Trnava   (4:13)

RED HOTS Plzeň – OLD Friends (5:7)

OLD Friends – OLD Trnava           (4:8)

Waynes Pardubice – OLD Friends             (16:2)

Waynes Pardubice – OLD Trnava (16:5)

Kto rýchlo spočítal, hráme o druhé/tretie miesto s Waynes Pardubice. Po boji a vo veľmi uvoľnenej atmosfére   síce prehrávame, ale spokojne preberáme pohár za tretie miesto. Takže sezóna reštart, začíname znova a s lepším skóre.

Česká liga pokračuje u našich susedov v (ďalekej) Plzni. Podaktorí štartujú skôr, pretože „podaktorí“ sa chystajú vypiť všetku Plzeň, čo tečie v Plzni. Každopádne po peripetiách pri hľadaní miesta na usadenie 15 nešťastníkov sa nám darí nájsť miesto na rozjímanie a plánovanie hry. Díky Bohu za Slávii. Sobota. Hneď v úvode porážame drsným jedným bodom (9:10) Wolfíkov. V ďalšom zápase sme nachytali nevyspatých HSM Trutnov a porážame ich (16:3). Zatiaľ dobrá hra. Presúvame sa cez českou vesnici a krajem do Spáleného Poříčí, kde opäť skórujeme s domácimi RED HOTS Plzeň (12:6). V dramatickej dohrávke dňa, nás Wayni porážajú (8:7) (poučenie – počítať a zapisovať). Druhý deň, klapka, betónové nohy, gumené palice, Softball ZČU nás poráža 17:15. ČO TO? Pri takýchto zápasoch má výhodu ten, čo praktikuje jogu. Nič to, treba to hodiť za hlavu a ísť ďalej, ešte nie je nič stratené. A tak aj je, (16:3) porážame Karlínsky gang a postupne si narovnávame chrbty. Prebojovali sme sa do Play Off v ktorom porážame Trutnov HSM (8:7) a nastupujeme do nášho prvého finále po veľmi dlhej dobe. Keď niekto povie dramatické, predstavíte si únos lietadla, záchranu hasičmi alebo vyťahovanie topiaceho, len nie FINÁLE OLDSTARS TRNAVA – WAYNES PARDUBICE. Doťahovali sme sa jedny na druhých, chytali, hádzali lopty, seba samých a nakoniec to prišlo. PRVÉ miesto na turnaji FOUR RIVERS CUP 2021 nás bude hriať ešte v ďalších mesiacoch.

Oddych od ČSL. Začína víkend priateľských bojov na domácom, slovenskom turnaji OLDSTARS CUP. Tento turnaj je všeobecne obľúbený a v mnohých ľuďoch udržuje tému na debatu ešte dlhé mesiace po skončení. Nie je to ani veľmi o výsledkoch, teda len kým sa nedostanete do finále, ale skôr o stretnutiach starých priateľov a poznávaní nových ľudí. Každopádne, na tomto turnaj dominovali naši najmladší Goodsports Devínska Nová Ves. Sú mladí, draví a pevne dúfame, že budú naďalej svojou účasťou držať OLDSTARS CUP na vysokej hernej úrovni. Samozrejme poďakovanie za skvelé výkony patrí Panthers Trnava, Angels Trnava, Oldstars Trnava, Oldstars Friends a Amorovým šípom Košice. Vidíme sa v sezóne 2022.

Prázdniny sa končia a nás čakajú u Meluzíny v Domažliciach. Odložený turnaj Domažlický otvírák, ktorým obvykle sezóna začína je presunutý na koniec augusta. Aj nás to potešilo, tento turnaj znamená, že nikdy nevieš, či si zbaliť plavky alebo zimnú bundu. Tento rok to vyšlo na ľahké mikinky, ale bohužiaľ aj na obdobie dažďa, po odohratej sobote a večernej liečbe U Sedmi andílků, nedeľnajšie zápasy vzhľadom na nehrateľnosť ihriska museli byť zrušené a tak si každý odniesol zhodne po 3 body do tabuľky.

Po mesiaci cestujeme do Sedlčian na PEGAS SLOWPITCH CUP. Po nevydarenom začiatku s Waynes (13:9) a HSM Trutnov (9:7), nám takpovediac tečie do topánok. Intenzívna zmena nadhodu a pár errorov nám dali priestor na zamyslenie sa nad sebou a nacvičenie hitu Rafaela stonožka. Rafaela nacvičená a na pálke otáčame, začíname porážať vysokým rozdielom jeden tím za druhým, Karlínsky Gang (20:12), RED HOTS Plzeň (16:8), 42 Crew (23:2), Pegas Sedlčany (28:3). Ohohó. Nadšenie ale opadlo, keď sme zistili, že aj ostatné tri tímy majú rovnakú stratégiu. Nastala situácia, ktorú ČSL ešte nemala. Po prepočtoch, výpočtoch E = mc² sme skončili na nepopulárnom štvrtom mieste. Škoda, boli sme už celkom dobre naladení na výhru.

Je to tu, sezóna končí a my sme vďační, že sa nám ju podarilo dohrať. Dnes už vieme, že v rámci opatrení to nie je už samozrejmosť a treba si vážiť dni, keď sa môžeme zúčastniť. Tak teda vyrážame do Pardubíc, mesta perníkov a Veľkej Parubickej (mimochodom konala sa presne v ten istý víkend). Začiatok októbra v Pardubiciach je ako začiatok zimy v Trnave. Zima, zima, zima. S popoťahujúcimi nosmi v sobotu hneď na úvod zdolávame Karlínsky gang (15:6), okolo 12:30 hod. ŠOK, zdolávame druhýkrát v sezóne Waynes Pardubice (12:11). Z blaha nás vytrhli Beta Buky, na tých sme veru ešte nedorástli, ale stále sa snažíme, prehrávame (13:7). V ďalšom zápase porážame The Lightsabers (23:3). Nedeľa ráno vyzerá presne tak ako by sme si to priali minimálne na Vianoce, všade biela námraza a opäť zima, zima, zima. Veľmi kostrbatým spôsobom porážame RED HOTS Plzeň (13:12) a tu sa naše šťastie otáča, Mor a Mšice nás deklasujú (11:2) a Trutnov HSM (13:12). Napriek všetkému postupujeme do Play Off, opäť s Trutnovom HSM a VYHRÁVAME (8:6). A tak sa druhýkrát v sezóne ideme pozrieť do finále. Tu už nebola žiadna dráma, Beta Buky nastúpili, začali páliť hlava nehlava a tak so skóre 24:6 nás porážajú. Končíme na druhom mieste posledného turnaja sezóny a tým pádom na celkovom DRUHOM mieste ČSL pre rok 2021.

Poučenie z tejto sezóny a celkovo je, že človek skazí veľa vecí, dôležité je vedieť sa opäť postaviť a opraviť, čo skazil. Neutápať sa v nezdaroch ale ísť ďalej. Pretože každý nový deň je nová príležitosť ako byť lepšími. Chcem poďakovať všetkým hráčom, ktorí investujú svoj čas, komfort, nervy a veľa iných vecí. A jedno veľké ĎAKUJEME a veľa, veľa, veľa malých poďakovaní patrí naším partnerom, partnerkám, manželom, manželkám, deťom, psom a mačkám, že to s nami vydržali a dúfam, že ešte nejakú tú chvíľu vydržia, bez Vás by sme to nedali.

Za OLDSTARS Trnava, nová prezidentka, Maca Turoňová.

Individuálne ocenenia v ČSL 2021:

Najlepší pálkar:                                 Denis Hatvany

Najlepšia pálkarka:                          Barbora Kunic

Najlepší nadhadzovač:                  Róbert Bohunický

Najlepšia nadhadzovačka:           Silvia Bartošová

Najužitočnejší hráč:                        Denis Hatvany

Najužitočnejšia hráčka:                 Barbora Kunic