Pantherky na Slovensku zlaté

V sobotu a nedeľu 19.-20.10. boli na pláne finálové zápasy ženskej, slovenskej softballovej ligy. Vo finále sa predstavili tímy Apollo Bratislava a domáci SK Panthers Trnava. Finále sa hralo na dva víťazné zápasy. Dva v sobotu a prípadne tretí bol na pláne v nedeľu.

V prvom zápase sme nastúpili s Dankou Drgoňovou na nadhode a kečra jej robila Lili Kukučková. Ďalej na prvej méte Tatiana Borisová, na druhej Monika Čambálová, na tretej Kaja Mihalková, na spojke Laura Ferancová, v outfielde Lucia Suchoňová, Timea Ondrejíčková a Erika Deáková. Na striedačke boli pripravené mladučké Phoebe Atkinson, Tamara Borisová, Sophia Megová a Alexandra Bohunická. Zápas sa rozhodoval hlavne v útoku. Dievčatám z jedného aj z druhého tímu sa podarilo načasovať na nadhody a celkom úspešne pridávali jeden hit za druhým. Po piatej zmene bol stav 10:9 pre pantherky. V šiestej zmene sa nám znova skvelým útokom podarilo odskočiť na rozdielových sedem bodov. Nám sa v obrane podarilo skvelou hrou udržať čisté konto a tak sme prvý zápas vyhrali o rozdiel 16:9.

Do druhého zápasu sme nastupovali s vidinou ukončenia finálovej série. Základná zostava sa nemenila. Jediná zmena bola výmena Kaji Mihálkovej, ktorá išla na nadhod a Danky Drgoňovej. Zápas sa vyvíjal podobne ako prvý. Našim dievčatám sa darilo pridávať jeden hit za druhým. Jedinou zmenou bolo, že naproti tomu dievčatá z Apolla sa viac trápili s nadhodmi Kaji Mihálkovej, ktorá umne menila rýchlosť nadhodu. Po tretej zmene sme tak viedli 10:4. Medzi tým sa do hry dostali aj mladé Phoebe Atkinson a Tamara Borisová. Keď sme vo štvrtej zmene pridali ďalšie body, do hry sa dostali aj Sophia Megová s Alexandrou Bohunickou. Mladé dievčatá sa skvelo, tak ako je to u nich zvykom, zapojili do hry. Najmä Saškin trojmétový odpal bol výstavný. V dohrávke sme už potom bez problémov udržali majstrovské vedenie 16:4. Záverečný chytený flyout Táni Borisovej znamenal majstrovské oslavy domácich PANTHERS TRNAVA.

Chcel by som sa poďakovať a zagratulovať dievčatám za skvelú sezónu, ktorú sme ozdobili titulom. Veľká vďaka patrí stáliciam Trnavského softbalu, ktoré nám aj tento rok pomohli prekonať niektoré odchody skúsených hráčok : Tatiáne Borisovej, Janke Fančovičovej, Lucii Chrvalovej, Natálii Horváthovej, Petre Vlčekovej  a Monike Čambálovej. Poďakovanie za neustálu prácu a výkony patrí hráčkam Laure Ferancovej, Danke Drgoňovej, Kaji Mihálkovej, Lili Kukučkovej, Timei Ondrejíčkovej, Heni Zacharovej, Erike Deákovej, Lucii Suchoňovej a Mirke Gombíkovej. Čo má najviac teší je, že sa nám podarilo dostať do tímu mladé dievčatá, ktorým chcem poďakovať a zagratulovať k ich prvému titulu v najvyššej kategórii : Phoebe Atkinson, Tamare Borisovej, Sophii Megovej a Alexandre Bohunickej. Záverečne ďakujem patrí mojej spolutrénerke Linde Petríkovej za pomoc počas celej sezóny.

Tréner Rasťo Sokolovský.