Pantherky v Eurolige s dôležitým a nádherným víťazstvom

Prvými zápasmi v Kunoviciach sa rozbehol ďalší ročník softballovej Euroligy. Zúčastní sa jej osem tímov zo šiestich štátov. Po dve družstvá má Slovensko, Panthers Trnava a Apollo Bratislava, Maďarsko, Astros a Erd Budapešť. Jeden tím reprezentuje Česko –Snails Kunovice, Chorvátsko – Princ Záhreb, Bulharsko – Angels Dupnitsa a Srbsko – Reds. V základnej skupine sa stretneme s každým tímom jeden krát. Najlepšie štyri tímy postúpia do finálovej skupiny, kde sa rozhodne o víťazovi Euroligy. Našim cieľom je postup do finálovej skupiny. Tá sa bude v septembri hrať na našom domácom ihrisku na Bottovej ulici. Keďže stále absentujú niektoré opory tímu, postup do finalfour by bol úspech. Z tohto dôvodu je každý zápas pre nás existenčný. Hlavne ten prvý so Snails Kunovicami bol dôležitý. Práve cez Snails sme chceli prejsť. Hoci sú Kunovice vícemajster ČR a vedie ich úspešný tréner Pavel Křivák, absentujú im hlavne hráčky Apolla. Preto sme dúfali v dobrý výsledok.

Do zápasu sme nastúpili s Táňou Borisovou na nadhode a kečra jej robila Lili Kukučková.  Tánička odhádzala neskutočný zápas. Praktický nepustila hráčky Kunovíc k ničomu. Zodpovedne pracovalo aj celé pole a pridávalo jeden aut za druhým. Nám sa v útoku darilo viac. Dievčatá pridali na našu stranu viac hitov a na konci šiestej zmeny sme viedli 3:1. Jediný bod dali Kunovice len homerunom extraligistky Mlýnkovej. V siedmej zmene sme predsa len spravili dve chyby čo skúsené Kunovice hneď využili a vyrovnali na 3:3. Nasledoval infarktový tiebreak. V ôsmej zmene dali Kunovice 3 body. My sme však kontrovali a vyrovnali na 6:6. V deviatej zmene Kunovice pridali dva body. Nám sa podarilo znížiť na 7:8 a obsadiť métu jednou hráčkou. Na pálku nastúpila Lili Kukučková. Jej prvý homerun v živote znamenal našu výhru 9:8. Dievčatá musím pochváliť za naozaj vynikajúcu hru na každom poste. Dosiahli veľmi dôležité, vysoko emotívne a na záver aj infarktové víťazstvo.  Na ďalších postoch hrali : Jednotka – Petra Vlčeková, Dvojka – Monika Čambálová, Trojka – Laura Ferancová, Spojka – Henrieta Zacharová, Zadné – Erika Deáková, Lucia Suchoňová, Timea Ondrejíčková a Lucia Chrvalová.

Druhý zápas sme odohrali s bulharským tímom Angels. Jedná sa prakticky o reprezentáciu Bulharska. Keďže naša prvá nadhadzovačka Danka Drgoňová je zranená, na nadhod sme išli s Erikou Deákovou. Erika je mladá hráčka, ktorá len začína nadhadzovať. Skúsené pálkarky súpera sa rýchlo chytili a pridávali jeden hit za druhým. Aj pole už bolo po prvom zápase unavené. Súper preto pridával jeden bod za druhým. Nám sa na pálke nedarilo. Zápas sa skončil v piatich zmenách 9:2 pre bulharky.

S prvými zápasmi som nesmierne spokojný. Teší hlavne víťazstvo nad Snails Kunovice. Teraz musíme toto víťazstvo potvrdiť v dôležitých zápasoch v Budapešti. Hlavne proti slabším maďarským tímom.

Rasťo Sokolovský.