[SLOWPITCH] 3. miesto z Plzne FOUR RIVERS CUP 27. – 28. 6. 2020

3. turnaj Českej slowpitchovej ligy sa konal uplynulý víkend v Plzni. Zdá sa, že je to náš najobľúbenejší turnaj, veď naň chcelo z nášho tímu ísť 11 chlapov a 7 dievčat. Museli sme to teda nejako rozumne rozdeliť na zostavu 6+6 a zvyšní pôjdu na ďalšie kolo ligy do Mladých Bukov už tento víkend. Ponúkali sme svojich voľných hráčov aj Trutnovu, ktorý mal núdzu o chlapov, ale nakoniec našu pomoc nepotrebovali. Ideme teda 4 autá aj s početným 7 členným fanklubom. Dudy s Efendim pôvodne prišli len ako fanklub, ale nakoniec si zahrali aj oni.
Wolfs Domažlice – Oldstars Trnava 0:27
Úvod ako z dela, pálime jeden hit za druhým, až som si to aj prestal zapisovať. Posledné 2 inningy si na nadhode odbila premiéru naša Eny a dokonca s dvomi strike outami. Paráda.
Waynes Pardubice – Oldstars Trnava 3:10
Poznajúc silu nášho tímu som veril, že tentokrát by to mohlo vyjsť. Hráme parádne, takmer bez chyby. Anička v zadnom poli exceluje a nedáva Waynovi, ktorý to na ňu skúša niekoľkokrát v zápase žiadnu šancu. Historicky prvé víťazstvo nad legendami českého slowpitchu Waynes je na svete. Paráda.

víťazstvo nad Waynes
Oldstars Trnava – Softball ZČU Plzeň 12:6
Papierovo najslabší súper, ale sú to všetko vysokoškoláci, netreba ich podceňovať. Škoda, že nehrajú slowpitch častejšie, prechod z fastpitchu na slowpitch je, ťažší ako si mysleli. Zápas máme pevne v rukách od začiatku do konca. Paráda.

Oldstars – ZČU Plzeň
Oldstars Trnava – Red Hots Plzeň 7:13
Úvod zápasu nám uniká. Boban na nadhode sa zdá byť z pískania predchádzajúceho zápasu viac unavený ako si sám chce pripustiť a púšťa pár pálkarov zadarmo na méty. K tomu pár chýb a nezahratých outov v našom infielde a už sa to ťažko dobieha. Prehra zaslúžená.
Sobota za nami s bilanciou 3 výhry : 1 prehra.
Situácia v tabuľke veľmi zamotaná, Plzeň na prvom mieste so 4 výhrami a na druhom až štvrtom mieste tímy Oldstars, Waynes a Buky s tromi výhrami. Nedeľa sľubovala od rána peknú zápletku, keďže hneď ranné zápasy hrali tieto tímy medzi sebou. Spoločná večera u Švejka a posedeníčko v parku mala len zoceliť náš tím. Pri rozlúčke v parku Baťa sľubuje, že náš Youngstars budú o polnoci na intráku, no keď ma budia svojím krikom pod oknami o 3:15 ráno, som veľmi nahnevaný. Až tak, že už nezaspím až do rána a posadím sa na „VIP“ tribúnu počas nášho prvého ranného zápasu. Je to na nich…
Beta Buky – Oldstars Trnava 2:5
Skorý ranný zápas o všetko na tomto turnaji našťastie zvládame. Vidieť, že Baťa s Erikou toho veľa nenaspali a na pálke sú nulové, ale zabrali iný skúsenejší harcovníci nášho tímu. Zahrali sme snáď najkrajší double aký som kedy videl, keď Efendi na dvojke spracuje loptu holou rukou, dloubáčikom prihadzuje Julovi, ten v plnom behu spracuje rukou, stúpa out na dvojke a hneď vo výskoku hádže na jedna, Baťa chytá a highlight tohto turnaja je na svete. Buky boli v útoku slabučké, nezabrali im na pálke ani ich dve veľmi dobré nemecké infielderky. Touto výhrou si ma tím opäť získal a všetku tú nočnú neplechu som im odpustil. Na druhom ihrisku zatiaľ Plzeň poráža Waynov a tak je už pred naším posledným skupinovým zápasom jasné, že Plzeň ide do finále z prvého miesta a my do semifinále z druhého.

highlight v podani Efendi – Julo – Baťa
Oldstars Trnava – Trutnov HSM 10:9
Pred zápasom už bolo o poradí v tabuľke rozhodnuté, tak som nechal odpočívať naše najväčšie hviezdy – Baťa, Julo, Tesil a Boban. Ten jediný s tým mal problém a silou mocou chcel hádzať. Moja chyba, že som si nestál za svojim, nakoniec som povolil a poslal ho tam. Ako naschvál hneď v úvode zápasu Boban na nadhode schytáva tvrdý odpal súpera rovno do kolena a ja mám po nadhadzovačovi do dôležitých zápasov. Aj napriek tomu sa mi tento zápas páčil asi najviac na turnaji, skóre ako na hojdačke, raz vyhrával jeden raz druhý. V poslednom inningu súper dáva na 8:9, no my v dohrávke zápasu ešte otáčame. Paráda.

super zápas s HSM
Semifinále:
Oldstars Trnava – Waynes Pardubice 6:8
Po dlhom viac ako 3 hodinovom čakaní nastupujeme do semifinále ako mierny favorit. Neviem, či sme až tak moc vytuhli, ale opäť nám uniká úvod zápasu. Nespracované lopty v infielde po odpaloch súpera a naše slabé prvé nástupy na pálku spôsobili úvodné manko 0:5. K tomu veľmi neférová hra súperovho nadhadzovača Romáleho, ktorý zdržiaval čas ako sa len dalo, plus Waynov oddychový čas, ktorý bežal ďalej len minútu pred koncom hracej doby, v nás zanechal veľmi kyslí dojem z tohto zápasu. Áno, takticky ste to Wayni zvládli na jednotku, ale s krásou a zábavnosťou slowpitchu to malo len veľmi málo spoločného. Obzvlášť, keď si mi Wayne po zápase povedal, že ste si tak priali finále Plzeň – Trnava, ale v zápase ste sa tak ani trochu nesprávali. Smutné.
Celková bilancia:
5 víťazstiev, 2 prehry a celkové 3. miesto. Áno, chceli sme viac a mali sme na to aj ako tím. Pre mňa osobne aj tým, že kvôli koronavírusu sme nemohli vycestovať na prvé kolo ligy, nie sú výsledky v ČSL tento rok prvoradé. Podstatnejšie pre mňa bolo, aby si každý, čo meral tak dlhú cestu do Plzne zahral do sýtosti, aby sa posilnil tímový duch a kamarátstvo. Pred prvým zápasom som oznámil tímu, že každý bude hrať minimálne 5 zápasov a 1 pauzovať a tak aj bolo. Cieľ splnený.
Dovolím si aj hodnotenie hráčov:
Boban – nebuď prosím už taký tvrdohlavý, aj ja chcem len dobre tomuto tímu, ver mi. Obdivujem ťa ako si ešte po tak bolestivom zranení odhádzal semifinále.
Tesil – mladosť, dravosť, rýchlosť. Všetko na jednotku, si obrovský prínos pre náš tím.
Julo (Kepi jr.) – fajne, vysoký štandard. Hral aj so zranením kolena a po trhaní zubov. Všetka česť.
Kepler – skúsenosť, bez problémov, trochu mrzí poslanie Eničky v semifinále do jasného autu na domácej méte, ale to sa stáva.
Matúš – zabávač tímu a vôbec nie vtipmi 🙂 V obrane spoľahlivo, na pálke parádne.
Efendi – pôvodne ako fanklub, ale nakoniec hral aj v dvoch zápasoch a veľmi spoľahlivo.
Dudy – tiež iba ako fanklub, ale hral jeden a kúsok zápasu, parádne ako vždy, v Bukoch si zahráš do sýtosti.
Eny – načasovala formu presne v správny čas, k tomu excelentná premiéra na nadhode.
Maca – na pálke fajn, na baserunningu treba popracovať.
Anička – perfektná v zadnom poli, v dvoch zápasoch alternovala Baťu na jednotke a na jednotku 🙂
Baťa – vodca našeho Youngstars tímu, na jednotke bez chyby, premiéry mali jej live vysielania na Facebooku.
Erika – po Domažlickom turnaji si vyslúžila prezývku Errorka. Teraz to však neplatilo, hrala spoľahlivo, bez chyby a na pálke super.
Terez – stále napreduje a stále je z nej lepšia infielderka. Inak rodina Kopplová obsadila infield a ide im to.
Na záver by som sa rád poďakoval domácim organizátorom za príma turnaj, všetko klapalo a aj počasie ste objednali impozantné. Navyše ste premiérovo vyhrali celý turnaj, k čomu vám zo srdca gratulujeme. Díky a tešíme sa k vám aj o rok.
Váš Eiffel – Braňo 🙂 
Konečná tabuľka tohto turnaja:
1.
Red Hots Plzeň
2.
Waynes Pardubice
3.
Oldstars Trnava
4.
Beta Buky
5.
Trutnov HSM
6.
Wolfs Domažlice
7. Softball ZČU Plzeň