Pantherky v Eurolige 2019 so striebrom

Posledný septembrový víkend sa v Trnave odohral finálový turnaj softbalovej Euroligy 2019. Spolu s domácimi Pantherkami sa do finálovej štvorky prebojovali aj Apollo Bratislava, bulharský Angels Dupnitsa a chorvátsky Princ Záhreb.

Postupom medzi najlepšiu štvorku si Pantherky splnili cieľ, ktorý si dali v tejto sezóne. Omladený tím o kadetky si tak mohol vychutnať zápasy na domácom ihrisku. Apollo, ako víťaz základnej časti, postupoval priamo do semifinále ako nasadený tím. O lepšiu východziu pozíciu v semifinále sa v sobotu stretli medzi sebou Pantherky, Angels a Princ.

V prvom zápase sme nastúpili proti Angels Dupnitsa. Tento bulharský tím je väčšinou zložený z reprezentantiek bulharska. Druhé miesto po základnej časti tiež vzbudzovalo rešpekt. Do zápasu sme vstúpili koncentrovane a hlavne zodpovedne v útoku. Bulharské hráčky sme držali v obrane bez hitu. V útoku sa každá hráčka zodpovedne pripravila na bulharskú nadhadzovačku. Dobré načasovanie a výber nadhodov spôsobili, že sme pridávali jeden hit za druhým. Dôležitý zápas sme zvládli vynikajúco a výsledok 13:0 nám dával skvelé výhliadky.

Druhý zápas sme odohrali proti Princ Záhreb. Chorvátsky tím svoj tím dosť omladil. Naše skúsené hráčky to dokázali rýchlo využiť a už v prvej zmene sme viedli 6:0. Aj my sme dali možnosť našim kadetkám. Tie sa, tak ako v tejto sezóne pravidelne, skvelo pripojili k dobrej hre celého tímu. V obrane bez chýb a v útoku jeden hit za druhým rozhodli o našom druhom víťazstve 15:0.

S dvoma víťazstvami sme nastúpili v semifinále proti Apollu Bratislava. Prípadne víťazstvo by nás posunulo priamo do finále. Dievčatá začali zápas podobne ako v sobotu. V obrane bez chýb a v útoku zodpovedne s dobrým výberom nadhodov. Po skvelom výkone a víťazstve 15:3 sme sa tak tešili na finále Euroligy 2019.

Do finále proti našim Pantherkám sa prebojovali bulharky s Dupnitse. Po sobotnej výhre sme si na naše súperky verili. Keďže mali o zápas viac, dúfali sme, že budú viac unavené ako naše hráčky. Čo mala byť naša výhoda, sa pravdepodobne stala naša nevýhoda. Počas celého zápasu sa zdali Angels viac rozohraté ako naše hráčky. Na bulharkách nebolo badať žiadne známky únavy. Naproti tomu my sme sa nevedeli počas celého zápasu dostať do pohody, ktorá nás zdobila počas celého víkendu. Finále nám dokonale zviazalo ruky. Časovanie a výber nadhodov na pálke sa úplne vytratilo. Keď už sme sa aj dostali k odpalu všetko skončilo v rukaviciach súpera. Konečný výsledok 2:6 nás neskutočne mrzel.

Dievčatá Panthers Trnava skončili v Eurolige 2019 druhé. So záverečným miestom a aj výsledkami počas celej euroligovej sezóny vyslovujem veľkú spokojnosť. Ciele, ktoré sme si stanovili sa nám podarilo splniť. Do tímu sme priviedli mladé hráčky, ktoré by mali ďalšie roky ťahať trnavský softball. Poďakovať by som sa chcel predovšetkým skúsenejším hráčkam Táni Borisovej, Janke Fančovičovej, Petre Vlčekovej, Lucii Chrvalovej a Monike Čambálovej, ktoré priniesli do tímu skúsenosť, pohodu, dobrú náladu a svojimi výkonmi dali vynikajúci príklad mladým kadetkám. Veľké poďakovanie patrí skúseným hráčkam a pilierkam tímu Laure Ferancovej, Danke Drgoňovej, Kaji Mihalkovej, Heni Zacharovej, Erike Deákovej, Lili Kukučkovej, Lucii Suchoňovej, Timei Ondrejíčkovej a Mirke Gombíkovej, ktoré potvrdili svoju úroveň a každý zápas svojimi výkonmi držali tím. Na záver poďakovanie pre mladučké Phoebe Atkinson, Tamaru Borisovú, Ninu Fančovičovú a Sophiu Megovú, ktoré svojimi výkonmi presvedčili, že softballová nádej v Trnave má veľkú budúcnosť.

Vďaka za Euroligovú sezónu 2019 Rasťo Sokolovský.