Skvelý a dôležitý eurovíkend Pantheriek

Prvý júnový víkend bol najdôležitejší v tejto sezóne. Trnavské pantherky vyrazili do Budapešti splniť tohtoročný cieľ. Po dôležitom začiatku v Kunoviciach, sme chceli v Maďarsku vybojovať finálovú skupinu v tohtoročnej edícií Euroligy. Cieľ bol jasný, dostať sa do prvej štvorky. Po zdolaní Snails Kunovice, sme potrebovali zdolať tri maďarske tímy a pokúsiť sa o prijateľný výsledok so silným Princ Záhreb.

V prvom zápase sme nastúpili proti Reds Budapešť. Tento tím sa javil v našom postupe ako najväčší súper. Aj preto naša zostava zodpovedala dôležitosti zápasu. Na nadhode začínala skvelá Tánička Borisová a kečerku jej hrala Lili Kukučková. Na jednotke Danka Drgoňová, na dvojke Monika Čambálová, na trojke Kaja Mihálková, na spojke Laura Ferancová. Outfield hrali sedem Erika Deáková, osem Lucia Suchoňová a deväť Timea Ondrejíčková. Dievčatá hrali od začiatku v obrane zodpovedne. Prakticky bez jedinej chyby. V zápase sa zaskveli skvelými zákrokmi Lucia Suchoňová, Monika Čambálová a aj Kaja Mihálková. Ostatné sa zákrokmi bez erroru pridali. Znova skvelo nadhadzovala Tánička Borisová. V útoku sa dievčatá prezentovali tvrdými odpalmi. Keď to potlačili takmer dokonalými ulievkami, bolo z toho dôležité víťazstvo o rozdiel 10:3. Do druhého zápasu s Princ Záhreb sme nastupovali s pocitom dobre zvládnutej povinnosti. Tu sme mohli len prekvapiť. To sa nám aj dokonale podarilo. Prakticky v totožnej zostave sme vymenili len nahadzovačku. Miesto skvelej Táničky sme nasadili Danku Drgoňovú. Tá svojim výkonom vôbec nezaostávala. Výborne, aj s pomocou znova takmer bez erroru hrajúceho poľa, držala chorvátky mimo bodových pozícií. Keď sme v útoku pridali zopár hitov, v nervydrásajúcom zápase sme nakoniec zdolali Princ Záhreb 6:4.

Po dôležitých víťazstvách sme sa šli v sobotu s dievčatami prejsť a uvoľniť do večernej Budapešti. Navigácie sa ujala Janka Fančovičová. Prešli sme sa nádherným centrom a vynikajúco naladili na nedeľu.

 

V nedeľu nás čakali papierovo slabšie tímy. Keď sme chceli potvrdiť už celkom reálnu účasť v prvej štvorke, museli sme vyhrať. Zároveň sme chceli dať príležitosť kadetkám, ktoré sme kvôli zbieraniu skúsenosti zobrali so sebou. Dievčatá to však zvládli skvelo. A tak sme mohli dať príležitosť aj našim perspektívnym dievčatám. Tie sa vynikajúco predviedli a ukázali, že nám rastú ozaj skvelé hráčky. Tamarka Borisová, Nina Fančovičová a Phoeby Atkinson sa ukázali v obrane a aj v útoku. Vynikajúco zapadli a bez rešpektu zapadli do skvelo odohraného víkendu. Víťazstva s Erd Budapešť 13:4 a Astros Budapešť 20:5 len potvrdili splnenie cieľu dostať sa medzi najlepšiu štvorku Euroligy.

Musím pochváliť všetky dievčatá, ktoré s prehľadom odohrali každý zápas. Príjemne prekvapili najmä mladé kadetky.

Už teraz sa teším na posledný septembrový víkend, kedy na našom ihrisku privítame najlepšie štyri tímy Euroligy. Okrem nás aj Apollo Bratislava, Princ Záhreb a srbský Angels.

Tešíme sa aj na Vašu podporu.

Rasťo Sokolovský.