PEGAS CUP Sedlčany (2.ČSL) (slowpitch)

Medaila z Pegas Cupu
2.ligový turnaj Českej slowpitchovej ligy privítali v Sedlčanoch. Po minulé roky bol tento turnaj pre nás ozaj obľúbený a s „obsadením“ nebol problém. Ale už prvý turnaj tento rok naznačoval problémy a nevyhli sa nám ani teraz. Sekciu „dievčat“ sme obsadili vcelku v pohode, ale chalanom sa nejako nechcelo a tak sa špekulovalo čo s tým. A napokon nám pomohli naši „českí legionári“. Najskôr sa ohlásil Dudy a pred turnajom aj Efendi.
Super – ide sa do Sedlčian.
Tento rok bol turnaj „poznačený“ novinkami. Domáci nečakane „stratili“ ihrisko a nové budujú „za pochodu“. Druhé ihrisko bolo na „futbaláku“ cez cestu. Tieto skutočnosti trocha miernili náš entuziazmus a tak sme čakali čo bude. Domáci pegasáci však makali ako draci a svoje ihrisko pripravili vo veľmi solídnom stave a na druhom ihrisku sa hralo na takej parádnej tráve, že by sa za neho nemusel hanbiť ani prvoligový tím. Veľmi chýbal bufet, pri ktorom sa vždy stretali hráči, tímy, fanúšikovia a bolo miestom debát, výmien skúseností, či znalostí alebo ste len tak pokecali s hocikým. Snáď budúci ročník.

krst ihriska
V sobotu sme hrali hneď prvý zápas turnaja s domácimi a mali sme česť pokrstiť nové ihrisko prvým odpalom (tú česť mal Branči). Prvé body dali síce domáci, ale my sme sa chytili v druhej zmene a nasúkali sme 9 dobehov. V ďalších dvoch zmenách už obrana s Rišom na prkne nedovolila žiaden dobeh, my sme pridali ešte 3.
Pegas Sedlčany – Oldstars Trnava 2:12 (2:0, 0:9,0:3, 0:0)
Ďalší zápas sme si zahrali s kamošmi od Woflíkov. Náš tradičný súper, s ktorým zvádzame vyrovnané súboje, avšak tentoraz sme ho nepustili do ničoho vážnejšieho. Obrana hrala výborne (na prkne už stála Sisa, na kečra išiel Efendi) a v útoku sme si tiež udržali útočnejší mód.
Oldstars Trnava – Wolfs Domažlice 12:5 (2:0, 5:1,1:0, -:2)

wolfíci
Presúvame sa na druhé ihrisko, ale tento medzičas vôbec „neleníme“. Najskôr služby sanitky využíva Baťa, ktorá si pozdravila kríže pri hre na 3M. A tesne pred zápasom voláme „112-tku“ Kike, ktorá sa nedokáže postaviť zo zeme pre obrovské bolesti v chrbte a krížoch. Milá pani doktorka však pomohla injekciou obom našim hráčkam – a hoci to Baťa rozchodila, Kika bohužiaľ bola out. Tak sme okamžite povolali ďalšiu legionárku Luciu, ktorá nám pomohla a hoci je začiatočníčka, bojovala „o dušu“.
Do tretieho sobotného zápasu nastupujeme proti tímu Mor a Mšice, ktorý vedie hráč Wayneov – Pepíno. A hoci dovtedy prehrali oba svoje zápasy, na nás uplietli výbornú taktiku a riadne nás vynervačili. Priznám sa, že takú zúfalú pálku sme snáď ešte nemali. Nie že sme nedokázali prepáliť infield, my sme pomaly nedokázali dopáliť k nadhodu. Následné obrovské „chcenie“ ešte viac zväzovali ruky i nohy. Ešte že obrana hrala vcelku solídne. A hrať 6 zmien pri 45-minútovom zápase je tiež kúzelné. Do tretej zmeny 0:0, potom súper dáva dva body , my však len jeden bod a za ten svet sa nevieme presadiť. V poslednej zmene súper pridáva bod a do dohrávky ideme s 2-bodovým mankom. Ale na pálke zaberú Merlin s Dudym, Katka sa po nie veľmi podarenom odpale aj vďaka chybe súpera v poli získa métu. Ide Boban, ktorému nejde pálka podľa predstáv, ale teraz šupne parádny linedrive do zadného a Katka je na 3M v skórovacej pozícii. Spoľahlivý Efendi páli dozadu a Katka dobieha pre víťazný bod…. Teda ale bola to veľká úľava, lebo prehrou by sme samy skomplikovali pozíciu v skupine… Ale dopadlo to dobre …
Oldstars Trnava – Mor a Mšice 4:3 (0:0, 0:0,0:0, 1:2, 0:0, 3:1)

Waynes
Posledný súboj v sobotu nás čaká úradujúci majster – Wayni z Pardubíc. My unavení zo zápasov, decimovaní zraneniami – ideme bojovať čo to dá. Sisa hádže strajky, ale súper páli ako na strelnici. Bojujeme v obrane čo to dá, na pálke sa nám veľmi nedarí — ale dokážeme Waynom dať jediný bod, ktorý dostali v ten deň a táto raritka náš teší …
Waynes Pardubice – Oldstars Trnava 11:1 (1:0,6:1,2:0, 2:0) Oficiálny výsledok : 13:1
Sobotné zápasy dopadli pre nás na chválitebne, na výhru na Waynami potrebujem zlepšiť všetko.
Večer pri pivečku a pizze povzbudzujeme našich hokejistov, ale tí s prehľadom dali dole Veľkú Britániu. Špekulujeme čo nás čaká v nedeľu a tešíme sa z dobrej hry i dobrej nálady v tíme.
Play-off zápasy začíname znova ráno prvým zápasom. Proti nám tretí tím z druhej skupiny – Slowpitch Plzeň (za ktorý hraje bývalý oldstarsák Milan). Súper má v tíme dobrých hráčov i hráčky, tak sa čaká vyrovnaný boj. Súper sa prezentuje ako my dobrou obranou aj solídnou pálkou. Do 4.zmeny vyrovnaný stav otáčame 5 dobehmi vo svoj prospech. Súper v 5.zmene nepridáva žiaden bod a my postupujeme do semifinále. Jupííí !
Oldstars Trnava – Slowpitch Plzeň 7:1 (0:0, 1:0, 1:1, 5:0, -:0)

Plzeňáci
Semifinále – druhý veľmi ťažký súper – Rytíři Trutnov. Ich ústredná postava – Přeclík na nadhode a šikovní hráči i hráčky v poli. Ťažko sa presadzujeme na pálke, ale súpera ako-tak držíme v obrane – ale obrat neprichádza. Skúsený súper si výhru postrážil a nič nenechal na náhodu.
Rytíři Trutnov – Oldstars Trnava 9:2 (2:0,4:0,3:0,-:2) oficiálny výsledok 11:2
Boj o 3.miesto a teda medailu — a kto iný ako náš tieň – Hangarounds Berlín, súper s ktorým máme negatívnu bilanciu. Po porade čarujeme so zostavou – na prkno ide Boban, miešam i pálku. Uvidíme čo sa bude diať. Súper s tradičnými hráčmi, plus nejaký mladé posily a so skúsenou Simone na prkne. Sústredené obrany udržia prvú zmenu. V druhej ideme do útoku a dobehmi si vytvárame dobrú pozíciu. Súper sa ešte snaží o zdramatizovanie zápasu v poslednej zmene a pridáva 2 body. My im však zodpovednou hrou v obrane viac nedovolíme a je to tam ….. Máme medailu !!!!
Hangarounds Berlín – Oldstars Trnava 2:9 (0:0,0:5,0:0,2:4)

čarovanie

Ako to zhrnúť – veľmi podarený turnaj nielen výsledkovo, ale i tímovo. „Čarovanie“ pomáha.

Musím priznať, že už dlho som si nebol tak istý hrou tímu ako tento turnaj – jedine s Mor a Mšice som nechápal čo sa deje. Hrali sme veľmi konzistentne a hoci sme mali problémy so zraneniami členov tímu, tak náš bojovný duch sa znova prejavil.

V skratke zhrniem výkony hráčok a hráčov:
Na prkne sa vystriedali – Sisa 5x, Boban 1x, Rišo 1x. Svoj výkon nehodnotím to mi neprináleží.
Sisa odhádzala spoľahlivo a tuším mala jedenkrát BB a to som si nie moc istý. Len musí obohatiť svoju techniku nadhodu, na čom isto popracujeme. Na pálke bola silno „namlsaná“ a išla do všetkého čo jej súperov nahadzovač poslal, čo je škoda, lebo sa na pálke zlepšila a isto by trpezlivosťou zlepšovala svoje RBI.
Boban v súboji o 3.miesto urobil presne to, čo som od neho očakával a súperov držal nadhodom na dištanc (SO Kevina bola paráda), na pálke sa hlavne v sobotu veľmo trápil, ale dôležitý hit s Morom, potešil všetkých. Na 1M sa striedali Baťa s Katkou. Obe sa prezentovali výbornou obranou méty. Katka potvrdila dobrú pálku, ale čo čert nechcel niektoré parádne hity nachádzali obranu súperov. Baťa pálila tentoraz tuším uvoľnenejšie ako obvykle a bolo to vidno. Merlin väčšinu zápasov nehral vzadu – to je teda, čo … ale svoju druhú métu bránil statočne! A išlo mu aj na pálke, tak vládla spokojnosť s jeho výkonom. Na 3.méte sa ukázala aj Kika i Elen. Kika spoľahlivo, hoci si zasa neodpustila svoj „matrixový“ príhod na jednotku, ktorý letel hodinu a nás ostatných išlo šľahnúť…Po svojom zranení pomáhala tímu skautingom a veľmi to pomohlo v obrane. Elen hrala ako na 3M, tak i v zadnom poli. Pre mňa v zadnom poli na „1-tku“, na 3M odovzdala veľké penzum práce, len návyk s otáčaním hlavy a uhýbaním je na škodu výkonu. Veľké bojovné srdce ukázala po „faule“ obrany Berlína na 2M, ale ona si pre svoj vybojovaný bod dobehla! Na pálke pokiaľ bola sila v rukách výborne, ale neskoršie už to nebolo ono, ale bojovnosť bola vždy a to sa cení. Na spojke náš legionár „Dudy“ – veľká veľká posila. Ako v obrane, kde platil rýchlosťou reakcie i spracovaním – len treba dať pozor na „srandu“ so súpermi, ktorí to nemusia … Na pálke skvelý výkon, rovnako aj mimo ihriska. Druhá posila Efendi, hlavne kečer a potom 2M. Veľmi som si cenil, že z kečra organizoval obranu, pomáhal nadhodu a na pálke išiel spoľahlivo (rovnako aj mimo ihriska 🙂 . Branči – naša strážna veža v zadnom poli! Výborný výkon v obrane a na pálke sa ukazuje progres, keď už nepáli všetko – čo je na jeho prospech. A na záver Enyčka – blysla sa parádnymi chytmi v zadnom poli (priznám že pri jednom ma vážne prekvapila). Na pálke treba viac skúšať a nečakať, ale i tak som bol spokojný a rovnako sa ukázal pokrok v pálke. A spomeniem ešte Lucku, ktorá nám pomohla, keď sme mali zranené hráčky, čo sa cení.
Celkovo bola počas turnaja veľmi dobrá obrana, na pálke mierne výkyvy, ale v zápasoch, kde bolo treba potiahnuť, tak bolo splnené. Skvelá atmosfére z ihriska sa odrazila i na pohode v dugoute, či mimo ihriska. Obrovskú bojovnosť ukázali hráčky, ktorí išli cez bolesť (Katka, Baťa, Kika, či Elen).
Toto je cesta, ktorou by sme mali kráčať ďalej!

Do slowpitchovania priatelia!
Poradie na turnaji :
1. Waynes Pardubice
2. Rytíři Trutnov
3. Oldstars Trnava
4.Hangarounds Berlin
5. Slowpitch Plzeň
6. Wolfs Domažlice
7. Trutnov HSM
8. Pegas Sedlčany
9. 42 Crew
10. Mor a Mšice
Náš team :
Dievky – Katka Bohunická, Baťa Lukačovičová, Ellen Köpplová, Eny Sakalová, Kika Bohunická, Lucie Dudaščíková
Chlopi – Branči Deák, Robo „Boban“ Bohunický, Merlin Kollár, Sicario Dudy, Karel Efendi Sengl, Rišo Bohunický
RB